Русия поиска задочен арест за българския журналист Христо Грозев. Руските следствени

...
Русия поиска задочен арест за българския журналист Христо Грозев. Руските следствени
Коментари Харесай

Русия поиска задочен арест за българския журналист Христо Грозев


Русия изиска неприсъствен арест за българския публицист Христо Грозев. Руските следствени органи поискаха от Лефортовския съд в Москва да наложи задочен арест на българския публицист от уеб страницата „ Белингкат “ Христо Грозев по дело за нелегално секване на границата на Русия, съобщи ТАСС.

„ В съда постъпи искане във връзка с Христо Грозев и то ще бъде прегледано в най-близко време “, сподели източник пред ТАСС.

Обвинението против Грозев е по член 322 от Наказателния кодекс на Русия – незаконно секване на държавната граница на Руската федерация. Максималното наказване за нарушаване на режима за секване на съветската граница е до две години затвор.

През декември 2022 година съветското вътрешно министерство разгласи Грозев за търсене, напомня ТАСС. Грозев взема ефективно присъединяване в активността на уеб страницата „ Белингкат “, който се опита да разследва предполагаемото отравяне на съветския опозиционер Алексей Навални и други шумни афери.

Дейността на уеб страницата „ Белингкат “ е оповестена от съветската генерална прокуратура за нежелателна в Русия, а самият уебсайт е разгласен за задграничен сътрудник.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР